+31633161983+31633161983info@bootreserverengiethoorn.nl

Varen in Giethoorn

Giethoorn, dat populaire dorpje in de Kop van Overijssel, staat bekend om haar karakteristieke dorpsbeeld van woonboerderijen met rieten daken, prachtige tuinen, houten bruggetjes en een smal pad. Maar vergeet vooral niet de vele grachten en meren waar volop gevaren wordt. Varen in Giethoorn gebeurt zowel beroepsmatig als recreatief.

Beroepsmatig vervoer

De meeste grachten in Giethoorn zijn gegraven in de 17e en 18e eeuw om de turf te vervoeren per boot. In de eeuwen daarna vervoerden de boeren kun melk, hooi en koeien met een vlot of een bok. Vandaag de dag zijn het vooral werklui, zoals rietdekkers, timmermannen en tuinmannen die de grachten gebruiken om hun materialen en machines te transporteren met een boot. Ook vervoeren veel rietsnijders hun rietopbrengst nog altijd per boot van het land naar hun schuur of naar een loswal.

Varen in Giethoorn voor bezoekers

Echter is varen niet alleen een praktische manier van transport in het ‘Hollands Venetië’. Varen is ook uitermate geschikt om je te ontspannen in een prachtige gebied zoals Giethoorn en omgeving. Een heel scala aan doelgroepen, zoals dagjesmensen, campinggasten, vakantiegangers, mensen uit de regio en ook de Gietersen zelf gaan regelmatig varen in Giethoorn. Varen is dan ook met afstand de populairste activiteit in het ‘Venetië van het Noorden’. Via onze website kunt u zelf een bootje reserveren of een rondvaart boeken. Wij hebben diverse soorten fluisterbootjes en sloepen. U kunt minimaal 2 uur en maximaal 6 uur lang een bootje reserveren. Om zelf te varen in Giethoorn heeft u geen vaarbewijs nodig. Toeristen die liever met een schipper meevaren, kunnen een rondvaart reserveren. De populairste rondvaart is de dorpstocht van 1 uur. U kunt hiervoor een kaartje kopen via deze website. Tevens kunt u de boot privé afhuren voor uw eigen groep. Voor grote groepen worden er op aanvraag ook 2-uurs tochten aangeboden. Met deze boottocht vaart u niet alleen door het dorp en over het meer, maar ook door een deel van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Bootreserverengiethoorn.nl is onderdeel van Koppers Giethoorn.

Boot reserveren Giethoorn
Varen in Giethoorn
Henk Kraal,

Hadden voor 75 euro voor 2 uur een luxe sloep (GreenSilver 500) gehuurd. Geld dubbel en dwars waard. Na 2 uur varen (waarvan 15 minuten met 4 andere boten op sleeptouw die een lege accu hadden) nog geen 15% van de accu’s verbruikt 👌

Hanna Van Der Linden,

Een hele leuke dag in Giethoorn meegemaakt. We zijn gestart met een een rondvaart van 1 uur bij rederij Koppers. Erg (v)aardige schipper Derk. Leuke uitleg over de wetenswaardigheden. Daarna op eigen gelegenheid door Giethoorn gewandeld.

El Bu Yzan,

Leuke sfeer en prachtige uitzichten.Als je last hebt van de druk van werk en privé, kom je op deze plek tot rust en geniet je van de prachtige natuur.

foodlover90,

Vorig jaar met mijn familie hier geweest, een hele leuke ervaring was het voor ons. Bij de terug weg kun je ook verse kibbeling eten. Ze waren heerlijk! En ze hebben ook leuke souvenir winkeltjes. Voor iedereen wat wils😃

Iris den Haan,

Wij hebben via dit bedrijf een fluisterboot gehuurd. Het boekingsproces op de website ging erg makkelijk en ook de communicatie via de mail was erg duidelijk. Op locatie kregen we goede uitleg over de route die geschikt was voor 3 uur bootverhuur. Het was even wennen met de besturing van de boot, maar uiteindelijk ging het erg goed en gemakkelijk. Het was een hele mooie en leuke boottocht. Ik zou zeker weer een boot huren via dit bedrijf!