+31633161983+31633161983info@bootreserverengiethoorn.nl

Geschiedenis Giethoorn

De geschiedenis van Giethoorn gaat terug naar de tijd van de turfmakers die rond 1600 het veen uitbaggerden om turf van te maken. Om de turf te transporteren werden grachten en kanalen gegraven. De eerste bewoners, de Flagellanten, settelden zich al rond 1230 in de nederzetting. De vondst van resten van geitenhoorns, leverde de naam Geythenhorn op dat later is verbasterd tot Geythorn en uiteindelijk veranderde in Giethoorn.

Begin jaren 1900 raakte langzaam het veen op en moesten de turfstekers hun werk verruilen voor de landbouw. Met de karakteriserende ‘punters’ werden koeien, hooi en riet vervoert per water. Om die hoge ladingen te vervoeren werden hoge bruggen gebouwd. De bruggetjes, vele wateren en punters die toen werden gebouwd zijn nog steeds kenmerkend voor het pittoreske dorpje zoals we die nu kennen.

De beste manier om Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden, zelf te ontdekken is dan ook per boot! Naast onze rondvaarten en bootverhuur in Giethoorn biedt het dorp veel watersport-, wandel- en fietsmogelijkheden. Het dorp is omringd door de prachtige natuur van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De geschiedenis van Giethoorn leeft!

Henk Kraal,

Hadden voor 75 euro voor 2 uur een luxe sloep (GreenSilver 500) gehuurd. Geld dubbel en dwars waard. Na 2 uur varen (waarvan 15 minuten met 4 andere boten op sleeptouw die een lege accu hadden) nog geen 15% van de accu’s verbruikt 👌

Hanna Van Der Linden,

Een hele leuke dag in Giethoorn meegemaakt. We zijn gestart met een een rondvaart van 1 uur bij rederij Koppers. Erg (v)aardige schipper Derk. Leuke uitleg over de wetenswaardigheden. Daarna op eigen gelegenheid door Giethoorn gewandeld.

El Bu Yzan,

Leuke sfeer en prachtige uitzichten.Als je last hebt van de druk van werk en privé, kom je op deze plek tot rust en geniet je van de prachtige natuur.

foodlover90,

Vorig jaar met mijn familie hier geweest, een hele leuke ervaring was het voor ons. Bij de terug weg kun je ook verse kibbeling eten. Ze waren heerlijk! En ze hebben ook leuke souvenir winkeltjes. Voor iedereen wat wils😃

Iris den Haan,

Wij hebben via dit bedrijf een fluisterboot gehuurd. Het boekingsproces op de website ging erg makkelijk en ook de communicatie via de mail was erg duidelijk. Op locatie kregen we goede uitleg over de route die geschikt was voor 3 uur bootverhuur. Het was even wennen met de besturing van de boot, maar uiteindelijk ging het erg goed en gemakkelijk. Het was een hele mooie en leuke boottocht. Ik zou zeker weer een boot huren via dit bedrijf!