+31633161983+31633161983info@bootreserverengiethoorn.nl

Giethoorn

Giethoorn is een dorp in de Kop van Overijssel en ligt daarmee net onder het noorden van Nederland. Giethoorn, ook wel ‘Hollands Venetië’ genoemd, behoort tot de gemeente Steenwijkerland en is onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het Nederlandse Venetië is een plaats waar mensen wonen, werken en recreëren. Het dorp kent vele grachten en meren waar mensen doorheen varen om zich te ontspannen of om hun goederen te vervoeren. Het is echter niet zo dat je nergens in het dorp met de auto kunt komen. Dit is slechts het geval in bepaalde delen en dan met name aan de overzijde van de dorpsgracht.

Toeristische trekpleister

Het waterdorp is tegenwoordig een toeristische trekpleister voor dagjesmensen en vakantiegangers uit het binnen- en buitenland. Giethoorn ontvangt al bezoekers vanaf het einde van de 19e eeuw. Kunstschilders van de Haagse Hogeschool gaven het schilderachtige dorp bekendheid met hun prachtige landschapsschilderijen. Aanvankelijk werd het ‘Hollands Venetië’ maar mondjesmaat bezocht door binnenlandse toeristen. Het boerenbedrijf was dan ook de belangrijkste middel van bestaan, aangezien het toerisme nog geen bestaansrecht gaf. Door de film Fanfare in 1958 kreeg het toerisme een enorme boost. Hierdoor kwamen er meer binnenlandse bezoekers en ook andere Europeanen wisten ons steeds beter te vinden. De laatste decennia wordt Giethoorn echter bezocht door toeristen vanuit de gehele wereld.  

Dorpsgracht Giethoorn

Het bekendste deel van van het dorp is natuurlijk de dorpsgracht met daarbij het naastgelegen Zuiderpad, Binnenpad en Noorderpad. In dit deel van het dorp vindt u de typische houten bruggen, vonders en de riet gedekte boerderijen. De meeste musea, winkels en restaurants in Giethoorn bevinden zich langs de dorpsgracht.

Bootje huren Giethoorn

Botenverhuur- en rondvaartbedrijf Koppers aan de Ds. T.O. Hylkemaweg 13 bevindt zich in het centrum van het dorp. Dit is het ideale startpunt om een bootje te huren in Giethoorn. Vanaf ons bedrijf bent u namelijk binnen een paar minuten midden in de dorpsgracht! Tevens kunt u gratis parkeren op loopafstand (P1 centrum). Om een bootje te huren in Giethoorn heb je geen vaarbewijs nodig. Bij aankomst ontvangt u van ons een vaarroutekaart en krijgt u vaarinstructies, opdat uw boottocht soepel zal verlopen. Voor wie geen bootje wil huren, bieden wij eveneens een prachtige rondvaart door Giethoorn onder begeleiding van een enthousiaste schipper. Vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen! 

Dorpsgracht Giethoorn
Bootje huren Giethoorn
Henk Kraal,

Hadden voor 75 euro voor 2 uur een luxe sloep (GreenSilver 500) gehuurd. Geld dubbel en dwars waard. Na 2 uur varen (waarvan 15 minuten met 4 andere boten op sleeptouw die een lege accu hadden) nog geen 15% van de accu’s verbruikt 👌

Hanna Van Der Linden,

Een hele leuke dag in Giethoorn meegemaakt. We zijn gestart met een een rondvaart van 1 uur bij rederij Koppers. Erg (v)aardige schipper Derk. Leuke uitleg over de wetenswaardigheden. Daarna op eigen gelegenheid door Giethoorn gewandeld.

El Bu Yzan,

Leuke sfeer en prachtige uitzichten.Als je last hebt van de druk van werk en privé, kom je op deze plek tot rust en geniet je van de prachtige natuur.

foodlover90,

Vorig jaar met mijn familie hier geweest, een hele leuke ervaring was het voor ons. Bij de terug weg kun je ook verse kibbeling eten. Ze waren heerlijk! En ze hebben ook leuke souvenir winkeltjes. Voor iedereen wat wils😃

Iris den Haan,

Wij hebben via dit bedrijf een fluisterboot gehuurd. Het boekingsproces op de website ging erg makkelijk en ook de communicatie via de mail was erg duidelijk. Op locatie kregen we goede uitleg over de route die geschikt was voor 3 uur bootverhuur. Het was even wennen met de besturing van de boot, maar uiteindelijk ging het erg goed en gemakkelijk. Het was een hele mooie en leuke boottocht. Ik zou zeker weer een boot huren via dit bedrijf!