+31633161983+31633161983info@bootreserverengiethoorn.nl

Giethoorn bootje huren

Op deze pagina leest u alles wat u moet weten om in Giethoorn een bootje te huren. Er zijn namelijk veel verschillende soorten fluisterboten en sloepen beschikbaar. Goed om te weten dat de bootverhuur in Giethoorn alleen elektrische boten verhuurd. Dit is namelijk verplicht. Een vaarbewijs is niet nodig om een boot te huren in Giethoorn. Een beetje verkeersinzicht is echter wel handig. Denk hierbij aan rechts aanhouden, op tijd vaart minderen, boten van rechts, voorrangsvaarten, etc. Een belangrijk aandachtspunt is dat een groot schip voorrang heeft op een klein schip. Geef de rondvaartboten in Giethoorn dus altijd voorrang.

Huur het juiste bootje

Allereerst is het handig om te weten in welk type boot u goed kunt varen om een bootje te huren in Giethoorn. Heeft u bijvoorbeeld al eerder gevaren in een boot met een buitenboordmotor met een stuurhendel? Kies dan voor de fluisterboot 1-6 personen. Zoals u weet gaat de boot naar links als u de stuurhendel naar rechts duwt en vice versa. Heeft u geen ervaring in tegengesteld sturen? Dan adviseren wij een boot met een stuurtje. Dit lijkt namelijk meer op het sturen in een auto.

Wilt u liever een boot huren in Giethoorn waarbij de motor wordt bediend met een stuurtje? Kies dan voor de consoleboot 1-6 personen of de elektrische sloep 1-8 personen. Bent u met meer dan 6 personen? Dan kunt u kiezen voor 2 consoleboten of 1 elektrische sloep. Houd daarbij ook rekening met hoe comfortabel u wilt zitten. Een sloep heeft namelijk een luxe kussenset en een consoleboot niet. Is uw type boot niet meer te huur op het door u gekozen datum en/of tijdstip? Kijk dan eens op onze andere website.

Boot huren Giethoorn: alles op een rijtje

Om de juiste boot te huren in Giethoorn zetten we hieronder alles nog eens op een rijtje:

  1. Kies de juiste boot afhankelijk van hoe u wilt sturen.
  2. Bepaal of u wel of geen kussenset wilt.
  3. Kies het juiste aantal boten
  4. Reserveer een paar weken van tevoren.
Giethoorn bootje huren
Giethoorn bootje huren

Henk Kraal,

Hadden voor 75 euro voor 2 uur een luxe sloep (GreenSilver 500) gehuurd. Geld dubbel en dwars waard. Na 2 uur varen (waarvan 15 minuten met 4 andere boten op sleeptouw die een lege accu hadden) nog geen 15% van de accu’s verbruikt 👌

Hanna Van Der Linden,

Een hele leuke dag in Giethoorn meegemaakt. We zijn gestart met een een rondvaart van 1 uur bij rederij Koppers. Erg (v)aardige schipper Derk. Leuke uitleg over de wetenswaardigheden. Daarna op eigen gelegenheid door Giethoorn gewandeld.

El Bu Yzan,

Leuke sfeer en prachtige uitzichten.Als je last hebt van de druk van werk en privé, kom je op deze plek tot rust en geniet je van de prachtige natuur.

foodlover90,

Vorig jaar met mijn familie hier geweest, een hele leuke ervaring was het voor ons. Bij de terug weg kun je ook verse kibbeling eten. Ze waren heerlijk! En ze hebben ook leuke souvenir winkeltjes. Voor iedereen wat wils😃

Iris den Haan,

Wij hebben via dit bedrijf een fluisterboot gehuurd. Het boekingsproces op de website ging erg makkelijk en ook de communicatie via de mail was erg duidelijk. Op locatie kregen we goede uitleg over de route die geschikt was voor 3 uur bootverhuur. Het was even wennen met de besturing van de boot, maar uiteindelijk ging het erg goed en gemakkelijk. Het was een hele mooie en leuke boottocht. Ik zou zeker weer een boot huren via dit bedrijf!