+31633161983+31633161983info@bootreserverengiethoorn.nl

Veelgestelde vragen over Giethoorn

Om alvast antwoord te geven op uw mogelijke vragen, publiceren wij hieronder een aantal veelgestelde vragen over Giethoorn.

Wat kost varen in Giethoorn?

Bij varen kunt u kiezen uit een rondvaart met een schipper in een overdekte rondvaartboot of zelf varen in een fluisterboot, consoleboot of sloep. De scherpste prijs voor een rondvaart scoort u door online tickets te kopen op de pagina Rondvaart Giethoorn. De prijs bedraagt €10 voor volwassenen en €5 voor kinderen. Hiermee zijn onze online tarieven aanmerkelijk voordeliger dan de tarieven aan de kassa van €12,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen. Ook zijn onze internetprijzen voordeliger dan de (internet)prijzen van onze collega’s die veelal €12,50 en €8,00/ €8,50 rekenen.

De tarieven van zelf varen zijn afhankelijk van het type huurboot dat u kiest. Tevens zijn de prijzen afhankelijk van ‘online huren’ en ‘huren aan de kassa’. Verder zijn de prijzen seizoensgebonden en weersafhankelijk. De prijs van een fluisterboot 1-6 personen is vanaf €30 per 2 uur. Een consoleboot vanaf €40 per 2 uur en een sloep vanaf €60 per 2 uur. De boot 3, 4 of de hele dag (10:00-17:00 uur) huren is uiteraard ook mogelijk. Zie de pagina Onze boten voor onze verschillende soorten boten en de huidige tarieven.   

Wat kost een fluisterboot huren?

Een fluisterboot 1-6 personen huren kost vanaf €30 per 2 uur. Een consoleboot vanaf €40 per 2 uur en een sloep vanaf €60 per 2 uur. De boot 3, 4 of de hele dag (10:00-17:00 uur) huren is uiteraard ook mogelijk. Zie de pagina Onze boten voor onze verschillende soorten boten en de huidige tarieven.  

Waar kan je het beste een bootje huren in Giethoorn?

Koppers Giethoorn en Rondvaart Zuideinde zijn goede adressen om een boot te huren in Giethoorn. Koppers bevindt zich in het centrum. Aan de Hylkemaweg 13 in Giethoorn. De Hylkemaweg heeft een bruisende boulevard met naast onze bootverhuur en rondvaart ook een leuke souvenirwinkel, een cafetaria/viszaak en diverse terrassen en restaurants op loopafstand. Dus voor ieder wat wils en dat allemaal bij elkaar!  

Rondvaart Zuideinde bevindt zich in Giethoorn-Zuid aan de Maaiensteeg 1 bij de gratis parkeerplaats P1 zuid/ rood. Dit is een wat rustiger gedeelte van het dorp, waarna u na ongeveer 1 km varen in het centrum van Giethoorn arriveert. Bij Rondvaart Zuideinde ziet u een langer stuk van de dorpsgracht, maar heeft u geen andere faciliteiten op loopafstand.

Hoe lang duurt boottocht door Giethoorn?

De rondvaart door Giethoorn duurt circa 1 uur. U vaart dan door het centrum en over het meer het Bovenwijde. Op aanvraag kunt u met groepen een 2-uurs rondvaart maken. Naast het centrum en het meer vaart u dan ook een uur door de rietvelden van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Als u zelf gaat varen kunt u kiezen uit routes van 2, 3, 4 of 5 uur/ hele dag (10:00-17:00 uur). U trekt dan verder het gebied in en ziet meer van het dorp, diverse meren grotere delen van het Nationale Park. Zie onze pagina Vaarroutekaart Giethoorn voor de verschillende vaarroutes.  

Kan ik varen in Giethoorn?

Zelf varen in Giethoorn is mogelijk zonder vaarbewijs en zonder ervaring in verschillende soorten elektrische huurboten. U kunt kiezen uit een fluisterboot, sloep of consoleboot. Wilt u toch liever gevaren worden? Ga dan met een schipper mee in een grotere, overdekte rondvaartboot.

Wat is het verschil tussen een sloep en een fluisterboot?

Een sloep is luxer dan een fluisterboot. Een sloep heeft een stuurwiel en een kussenset. Een fluisterboot heeft geen kussens en u stuurt met de stuurhendel van de motor.

Hoeveel kost een boot huren in Giethoorn?

De prijzen van een boot huren in Giethoorn zijn weersafhankelijk, seizoensgebonden en afhankelijk van of het een week-, weekend- of feestdag is. Uiteraard verschillende de prijzen ook per type boot. Een fluisterboot 1-6 personen huren kost vanaf €30 per 2 uur. Een consoleboot vanaf €40 per 2 uur en een sloep vanaf €60 per 2 uur. De boot 3, 4 of de hele dag (10:00-17:00 uur) huren is uiteraard ook mogelijk. Zie de pagina Onze boten voor onze verschillende soorten boten en de huidige tarieven.  

Hoe werkt een fluisterboot?

Een fluisterboot, ook wel elektroboot genoemd, wordt aangedreven door een elektrische buitenboordmotor die draait op accu’s. Als de accu’s vol zijn opgeladen kunt u, afhankelijk van hoe snel u vaart, hoeveel passagiers aan boord, etc. 6 tot 8 uur varen. De elektromotor wordt bediend met een stuurhendel.

Waarom een Consoleboot?

Een consoleboot is geschikt voor huurders die een smal/voordelig bootje willen met een stuurtje.

Hoe druk is het in Giethoorn?

Hoe druk het in Giethoorn is, is in te schatten o.b.v. een aantal factoren. De belangrijkste factoren zijn het weer en de vakantietijd. Om u een idee te geven: het is alleen druk op bepaalde plekken in het centrum en alleen midden op de dag (12:00-15:00 uur) als het tussen de 25 en 30 graden Celsius is in de zomervakantie of in het weekend. Zoals u kunt nagaan met het Nederlandse klimaat, zijn dit maar een paar dagen per jaar. Verreweg de meeste dagen kunt u volop genieten van de rust en de ruimte die Giethoorn te bieden heeft.    

Hoe Giethoorn bezoeken?

Reist u met het openbaar vervoer? Dan kunt u het beste uitstappen bij de bushalte Dominee Hylkemaweg. U loopt dan over de Hylkemaweg en bent dan al in het centrum. Uw auto kunt u het beste gratis parkeren op de parkeerplaats P1 centrum/ groen aan de Ds. J.J. Ketstraat te Giethoorn.

In Giethoorn is varen de grote attractie. U kunt zelf varen in een huurbootje zonder vaarbewijs en zonder ervaring. Met een schipper mee in een rondvaartboot is ook een optie. Verder kunt u wandelen of fietsen over het pad.

Is Giethoorn open vandaag?

Giethoorn is iedere dag open. Het is namelijk geen museum, maar gewoon een dorp waar mensen wonen. Na het toeristenseizoen, dus van november t/m maart zijn veel bedrijven wel gesloten. Koppers botenverhuur en rondvaartbedrijf aan de Hylkemaweg 13 is na het seizoen alleen in de weekenden geopend. Met Kerst en Oud en Nieuw zijn wij gesloten.

Henk Kraal,

Hadden voor 75 euro voor 2 uur een luxe sloep (GreenSilver 500) gehuurd. Geld dubbel en dwars waard. Na 2 uur varen (waarvan 15 minuten met 4 andere boten op sleeptouw die een lege accu hadden) nog geen 15% van de accu’s verbruikt 👌

Hanna Van Der Linden,

Een hele leuke dag in Giethoorn meegemaakt. We zijn gestart met een een rondvaart van 1 uur bij rederij Koppers. Erg (v)aardige schipper Derk. Leuke uitleg over de wetenswaardigheden. Daarna op eigen gelegenheid door Giethoorn gewandeld.

El Bu Yzan,

Leuke sfeer en prachtige uitzichten.Als je last hebt van de druk van werk en privé, kom je op deze plek tot rust en geniet je van de prachtige natuur.

foodlover90,

Vorig jaar met mijn familie hier geweest, een hele leuke ervaring was het voor ons. Bij de terug weg kun je ook verse kibbeling eten. Ze waren heerlijk! En ze hebben ook leuke souvenir winkeltjes. Voor iedereen wat wils😃

Iris den Haan,

Wij hebben via dit bedrijf een fluisterboot gehuurd. Het boekingsproces op de website ging erg makkelijk en ook de communicatie via de mail was erg duidelijk. Op locatie kregen we goede uitleg over de route die geschikt was voor 3 uur bootverhuur. Het was even wennen met de besturing van de boot, maar uiteindelijk ging het erg goed en gemakkelijk. Het was een hele mooie en leuke boottocht. Ik zou zeker weer een boot huren via dit bedrijf!