Elektrische sloep 1-8 personenboot met stuur en kussensets 4 uur huren

Een electrosloep is te huur

Een electrosloep is te huur voor 1-8 personen. Het is onze mooiste en comfortabelste boot. Vooral voor langere vaartochten zijn de zit- en rugkussens erg prettig. Voorin de boot is de sloep voorzien van een rondzit, waardoor u gezellig bij elkaar kunt zitten. De schipper zit achterin de boot en heeft zo een goed overzicht op alle passagiers en belangrijker nog: op het water.

Een electrosloep is voorzien van een goed stel accu’s, waarmee u de hele dag kunt varen. Zo kunt u niet alleen door Giethoorn centrum, maar ook door Giethoorn-Zuid en noord varen. Tevens kunt u over de meren en door delen van Nationaal-Park Weerribben-Wieden varen. Het is ook een optie om de boot aan te leggen bij het zwemeilandje op het Bovenwijde. Hier kunt u picknicken en zwemmen binnen de omheining of in het meer. Draag wel altijd zwemschoenen in de wateren in en om Giethoorn. Benieuwd naar de mogelijke vaarroutes? Bekijk dan alvast de vaarroutekaart die u van ons meekrijgt. Uiteraard leggen wij deze aan u uit voordat u afvaart. Tevens krijgt u vaarinstructies van onze medewerker.

Bent u met meer dan 8 personen? Dan kunt u meerdere sloepen reserveren via ons boekingssysteem. Bent u met minder dan 8 personen, dan is de sloep nog steeds een uitstekende optie. Wilt u toch liever een ander type boot? Kijk dan eens bij de fluisterboot 1-6 personen of de consoleboot. Van elk type boot hebben wij meerdere boten op voorraad, waardoor u niet snel misgrijpt indien u tijdig reserveert. In de zomervakantie, in de weekenden en op de nationale feestdagen zoals Pasen, Pinksteren en Hemelvaart zijn wij met zomers weer soms volgeboekt. Wij adviseren u dan ook om minimaal een paar weken van tevoren te reserveren. Zijn wij toch uitverkocht? Kijk dan eens op de website van Rondvaart Zuideinde.

Bediening electrosloep

Centraal achterin de elektrische sloep staat een stuurconsole. De schipper dient recht achter het stuurwiel te zitten om zodoende de boot goed te kunnen besturen. In principe werkt het sturen hetzelfde als in de auto: links is links en rechts is rechts. Sturen dient met kleine beetjes te gebeuren, anders gaat u slingeren. Als u eenmaal een rechte koers hebt, probeert u dan zo min mogelijk te draaien aan het stuurwiel. Wees u ervan bewust dat een boot anders reageert dan een auto. De snelheid is variabel te regelen met een ‘gaspookje’. 0 (recht omhoog) is neutraal. Als u daarna het pookje van u af drukt gaat u vooruit en als u het pookje naar u toe haalt, gaat u achteruit.  ‘Remmen’/ vaart minderen doet u eenvoudig door het pookje achteruit te halen. Hoe verder u het pookje naar beneden drukt, hoe sneller u gaat.


Delen

Reserveringskosten *

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga hiermee akkoord. Ik ben ook op de hoogte van de borg van € 50,-, die contant bij afvaart wordt voldaan. De reserveringskosten bedragen € 5,-.

Hond *

Ik ben op de hoogte dat er geen hond mag in een elektrische sloep.

Vragen? Neem contact op